Zaloguj | Zarejestruj




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Brak dźwięku z głośników
PostNapisane: Wt lut 19, 2019 9:53 pm 
Początkujący
Dołączył(a): Pt sie 25, 2017 4:00 pm
Posty: 7
Samochód: CLK 200K W208

Witam wszystkich serdecznie!
Po kilkudniowych poszukiwaniach na forach zarówno polskich jak i zagranicznych nie dotarłem do przypadku który pasowałby idealnie do tego co stało się u mnie.

W moim CLK mam nagłośnienie BOSE bez zmieniarki płyt, radio Audio 10 CD. Przed wyłączeniem silnika radio normalnie grało, z dźwiękiem nic się nie działo. Kiedy na drugi dzień odpaliłem samochód, zobaczyłem że radio śmiga, mogę na nim wszystko robić aczkolwiek żaden dźwięk nie wydobywa się z głośników. Zacząłem od sprawdzenia bezpieczników-wszystko gra, pomyślałem, że winowajcą może być wzmacniacz-faktycznie okazał się wilgotny od góry, oddałem więc do fachowca, stwierdził, że ze wzmacniaczem wszystko gra i nie jest uszkodzony. Zalecił sprawdzić światłowód-przewodzi światło więc stwierdziłem że nie w nim leży problem. Sprawdziłem izolację kabli, która mogłaby być przetarta od zamykania klapy (czytałem o podobnym przypadku w ML'u)-znalazłem lekko przetarte kabelki idące do lewego głośnika w półce, ale ich zaizolowanie nic nie dało. Teraz najdziwniejsza rzecz która od razu zasugerowała mi jakieś mechaniczne uszkodzenie-po około trzech tygodniach kompletnej ciszy w samochodzie i zrobieniu nim około 5k km przebiegu, po zamknięciu bagażnika ruszyłem z miejsca-radio od razu grało, jednak trwało to około minutę, w tym czasie lekko podgłośniłem, chwilę pograło i kaput. Odłączałem każdą wtyczkę z radia oraz w bagażniku sprawdzając jej stan-wszystko wydaje się w porządku.
Czy ktoś z szanownych forumowiczów miał może podobny problem, chociażby zbliżony do mojego?
Brak mi już pomysłów co więcej mógłbym zrobić. :cry:

Może numer win się przyda, więc również podam: WDB2083441F194944

Pozdrawiam serdecznie,
Bonzo


Zobacz profil  Offline
 
 Tytuł: Re: Brak dźwięku z głośników
PostNapisane: Wt lut 19, 2019 10:11 pm 
mercedes-clk.pl
Avatar użytkownika
Dołączył(a): Pn sie 15, 2016 7:36 pm
Posty: 1390
Lokalizacja: Sochaczew
Pochwały: 7
Samochód: CLK 320 W208
Prosta sprawa odłączałeś akumulator ??
Wzmacniacz chyba nie idzie na światłowodzie tylko normalnej wiązce. Podmieniałeś radio, wzmacniacz ??

_________________
Obecnie:
http://www.w202.pl/viewtopic.php?t=25358
W202 C230 ATP Tour
Lancia Thesis 3.0 V6 Busso
Wspomnienie:
W208 CLK320 Avantgarde WDB2083651F153026
W220 S320 CDI. Nadejdzie czas na S500
Chrysler Crossfire 3.2 V6


Zobacz profil  Offline
 
 Tytuł: Re: Brak dźwięku z głośników
PostNapisane: Śr lut 20, 2019 12:02 pm 
Początkujący
Dołączył(a): Pt sie 25, 2017 4:00 pm
Posty: 7
Samochód: CLK 200K W208
Nie odłączałem akumulatora, nie wymieniałem kompletnie nic, jak go kupiłem tak wszystko śmigało i nigdy w nic co związane z audio nie ingerowałem. Wyczytałem też, żeby odłączyć bezpiecznik od radia, odłączyłem, zakodowałem radio i nic to nie dało. Najbardziej zastanawiający jest ten chwilowy powrót dźwięku, mi to zasugerowało jakiś mechaniczny problem.


Zobacz profil  Offline
 
 Tytuł: Re: Brak dźwięku z głośników
PostNapisane: Śr lut 20, 2019 4:00 pm 
mercedes-clk.pl
Avatar użytkownika
Dołączył(a): Pn sie 15, 2016 7:36 pm
Posty: 1390
Lokalizacja: Sochaczew
Pochwały: 7
Samochód: CLK 320 W208
Odłącz akumulator na chwilę.

_________________
Obecnie:
http://www.w202.pl/viewtopic.php?t=25358
W202 C230 ATP Tour
Lancia Thesis 3.0 V6 Busso
Wspomnienie:
W208 CLK320 Avantgarde WDB2083651F153026
W220 S320 CDI. Nadejdzie czas na S500
Chrysler Crossfire 3.2 V6


Zobacz profil  Offline
 
 Tytuł: Re: Brak dźwięku z głośników
PostNapisane: Cz lut 21, 2019 1:43 pm 
Początkujący
Dołączył(a): Pt sie 25, 2017 4:00 pm
Posty: 7
Samochód: CLK 200K W208
Nic to nie dało.


Zobacz profil  Offline
 
 Tytuł: Re: Brak dźwięku z głośników
PostNapisane: Pt lut 22, 2019 8:31 am 
Mobilek
Avatar użytkownika
Dołączył(a): Cz gru 06, 2018 6:29 am
Posty: 103
Lokalizacja: Poznań
Pochwały: 3
Samochód: CLK 430 W208
Wg mnie, problem leży w jakiś niestykających wtyczkach/pinach.
Po trzaśnięciu bagażnikiem, od drgań w jakie wprawiła ta klapa karoserie zaczęło stykać. Po ruszeniu i wjechaniu pewnie w pierwszą dziurę przestało.
Proponuję na włączonym radiu macać wszystkie wtyczki przy radiu i subie, kontakt spray też nie zaszkodzi
Prezi


Zobacz profil  Offline
 
 Tytuł: Re: Brak dźwięku z głośników
PostNapisane: Pt mar 01, 2019 1:14 pm 
Początkujący
Dołączył(a): Pt sie 25, 2017 4:00 pm
Posty: 7
Samochód: CLK 200K W208
Najpierw poruszyłem każdym kabelkiem i każdą kostką, o których wiem. Wszystko porozłączałem, wyczyściłem kontakt spray'em, sprawdziłem, czy z żadnej kostki żaden kabelek nie jest luźny, tzn nie wychodzi- nadal zero rezultatów :cry: Jeszcze jakieś pomysły/sugestie?


Zobacz profil  Offline
 

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

Panel

Góra Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL
Dizayn Ercan Koc